Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

1:a, 2:a, 3:e juni - Mössa på och högsommar på gång

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Familj och vänner, Fantastiska dagar, Foton

Hejsan!
 
Vi tuffar på med mängder av roliga aktiviteter och väldigt många myggbett. Man hade ju kunnat tro att mängden sol och torka skulle hålla myggen borta, men icke...
 
I fredags var det en vecka till studenten, och då hölls det mösspåtagning på skolan - en ceremoni där det sjungs, hålla tal och rektorn uppmanar alla blivande studenter att ta på sig sina mössor. Innan ceremonin hann jag ta lite bilder på min sjukt snygga klass...
 
 
Vår olycksdrabbade hjälte från utklädnadsshowen kom tillbaka till skolan för att vara med! Jättekul, och även om det blev lite krångligare för henne med kryckor så var situationen inte utan sina fördelar...
 
 
Först in i aulan för att reservera dubbla stolar och slippa stå i kön! Att en person som tar sig fram för egen maskin i hög hastighet på kryckor skulle behöva fyra ledsagare var det som tur var ingen som ifrågasatte...
 
 
Här väller de in, de lyckliga studenterna!
 
 
Mingel en liten stund till tonerna av "Pomp and circumstance" - den sjöng vi ofta till när jag gick på lågstadiet, och den enda rad jag minns är "vi ska faktiskt ta över, hela världen en dag". Lite så känns det när man ser alla sina finklädda kamrater!
 
 
Båda våra handledare var uppe vid podiet för att sjunga och tala.
 
 
Här hade rektorn sagt "Mössa PÅ" och alla hade fått på sig sina vita mössor! 
 
 
Fullständigt redo för att ta studenten!
 
 
Efter en jättefin mösspåtagning gick jag hem och mådde mindre än bra med både förkylning och mensvärk och hormoner lite överallt... Men det finns inget bot mot sådant som en stunds mys i ett mörklagt rum med pojkvännen (vi låg bredvid varandra i sängen och surfade med rullgardinen nerdragen) och sommarens första skål jordgubbar. (Och Ipren. Man måste ha Ipren.)
 
På lördagen var det till att ge sig upp i ottan för att åka tillbaka till skolan... Den här gången inte för att ägna sig åt någon skojig studentaktivitet, utan för att skriva ett prov. Tjoho? Det var dock självförvållat - provet var Cambridge-provet för avancerad engelska, vilket man kan skriva för att få ett certifikat på att man behärskar det engelska språket. Det var en lite speciell provform, särskilt den muntliga delen som mer liknade ett korsförhör än något annat, men det kändes inte överdrivet svårt.
 
 
Dessutom införskaffade jag lite trevlig proviant!
 
 
Direkt efter provet var det att kasta sig i bilen och köra söderut som gällde. På vägen träffade vi på en höna...
 
 
Och en jättesmal väg. "Som att köra i ett joggingspår", var det någon som sa, och jag kan inte annat än att hålla med - om joggingspåret har dussinet hårnålssvängar, branta backar och är kantat med träd och stenar. 
 
 
Det var dock värt det, för titta var vi hamnade! En klasskompis bjöd ut oss till sin stuga för övernattning, hela klassen. Mycket mysigare kan man inte ha det, vill jag lova.
 
 
Eftersom det var ruskigt varmt och hade varit det under hela dagen var vi ett gäng som genast kastade oss i Mälaren. Eller ja, undertecknad segade sig i millimeter för millimeter under idel ojanden och kylslagna rop, men för någon som inte badade alls förra sommaren måste jag säga att det var rätt bra jobbat. Och väl i vattnet var det faktiskt rätt skönt. 
 
 
Altanhäng och grillning - en nygrillad majskolv i solnedgången sitter aldrig fel. Det är något alldeles speciellt med den där känslan man får när man badat i öppet vatten, bytt om, fått mat och inte har något att stressa till. Den tänker jag satsa på många gånger i sommar - jag ska bo stora delar av sommarmånaderna i en stuga 20 meter från vattenbrynet, så nu får jag skärpa mig på badfronten. 
 
 
Vi körde femkamp som sig bör, och fick sällskap av diverse flygfän. Mycket mygg, så klart, men även de som ni ser här ovan på bilden. De var lite mindre än harkrankar och betedde sig väldigt lustigt - flög ett antal meter upp i luften för att sedan falla hejdlöst en meter eller två, och så upp igen. Om och om igen - vi gissade på att det var en parningsdans. Någon som vet mer om dessa insekter? 
 
 
På söndagen åkte jag hem runt lunch för att fixa lite inför studenten - jag bjuder därför på denna bild av mig själv som treåring, när jag på mina föräldrars bröllop blev biten i klänningen av en gris. Den som kommer på studentmottagningen får se ytterligare bilder av samma kaliber, det vill man inte missa!
 
 
Sen kom regnet! Alla i Västerås med omnejd vet vad jag pratar om - som genom ett trollslag blev tillvaron lite mindre varm och torr. Åska, regn och halv storm, som på äkta sommarvis drog förbi snabbt och lämnade glitter och fukt bakom sig. Jag gick ut i den regntunga skogen för att plocka lite blommor - Eskils mamma fyllde år i går, så det blev lite firande i slutet av denna toppenhelg. Det kanske bara är jag, men jag tycker att höjdpunkterna kommer tätare och tätare nu... Jag gillar det!
 
Ha det bra!
 
/E-K
 
 
Kommentera inlägget här: