Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

En ny idé...

Kategori: Emma-Karin bloggar, Jobb, Kultur, Skriva

Jag har så många idéer, och så lite tid att skriva ned dem! Nu börjar det dock lugna ned sig med skola och fritidsaktiviteter, så snart får jag lägga hur mycket tid jag vill på skrivandet. I dag var min sista officiella dag i teatergruppen, även om stämningen verkligen var på topp under avslutningsfikat så kändes det rätt tungt att gå därifrån. Även om jag hoppas och tror att jag kommer träffa dem mycket i framtiden så är det ändå människor jag har delat nästan allt med det senaste året, och kommit mycket närmare än jag trodde var möjligt... Älskar er!
 
Kärlek... 
 
Men under kvällen blev det även infomöte inför Italienresan vi gör med orkestern i sommar! Första veckan i juli kommer vi tillbringa i Lido de Jesolo för att spela, lyssna och semestra. Jag är fantastiskt taggad, nu är det nästan exakt en månad till dess att vi åker!
 
Om jag då ska komma till saken; min nya idé. Det är en manusidé, och den här snubben har lite med det hela att göra:
 
 
Dessutom såg jag nyligen en väldigt fin dokumentär om fotografen Don McCullin, en fotograf som lät världen se åtskilliga krig genom hans kameralins, och där tänker jag nog låta en del inspiration komma ifrån. Kanske borde läsa på lite om mörkerrum?
 
Nu måste jag tänka på min postsäck; av elva artiklar som ska vara klara på fredag har jag precis börjat på den fjärde... Men som jag brukar säga, sömn är överskattat!
 
/E-K
 
  
     

RUM-festivalen

Kategori: Emma-Karin bloggar, Familj och vänner, Foton

Funktionärsmiddagen är nu över, och därmed även RUM-helgen! Om jag nu ser tillbaka på de sex konserter jag medverkade i, lika många bakom tuban som med en mikrofon i handen, så känns det rätt otroligt att inget gick totalt åt skogen.
 
Vår marsch gick väl sisådär, men jag ramlade inte, och gick inte in i någon, så det får väl på det hela taget räknas som en framgång. Två av de tre konserter jag medverkade i som konferencier visade sig bli riktiga prövningar vad gällde logistiken, men det som vi inte löste innan konserten lyckades vi alltid improvisera fram på scen. (Jag har under helgen lyckats tappa bort landshövdingen på äkta sit com-vis, men det är en lång historia.)
 
Till kamp, musiker! Bilder från lördagens konsert.
 
Konserten i dag blev en fantastisk avslutning på helgen; Jon Henrik Fjällgren och jag på samma scen! Han var verkligen en superhärlig kille; kvicktänkt men fåordig, på norrländskt vis. När han stod på scen och jojkade tillsammans med en symfoniorkester på 150+ pers, plus en ungdomskör, då blev det mycket känslor på en och samma gång.
 
Rätt nöjd med fotot, om jag får säga det själv...
 
Jag har fått höra så många fina ord från publik, medverkande, funktionärer med flera efter konserterna, och om någon råkar ha trillat in här; ett enormt tack! Jag har svävat som på moln efter varje komplimang, trots att allt jag kan kläcka ur mig till svar är "Tack! Det var roligt! Tack!" (Gärna i någon slags falsett, också...) Stort tack även till alla som var med under helgen, funktionärer och arrangörsteam! (Och till min favorit-valross... Du vet vem du är, kiddo!)
 
Blommor på min fönsterbräda - tre vackra buketter för tre konserter!
 
/E-K
 

Livet just nu.

Kategori: Emma-Karin bloggar, Jobb

Jag trodde att min hektiska tillvaro skulle lugna ned sig i och med att teaterföreställningarna var slut, men icke! I tisdags blev jag uppringd av projektledaren för RUM-festivalen, som undrade om jag ville agera konferencier på tre av konserterna i helgen.
 
Under festivalen kommer musiker, sångare och dansare från hela landet för att spela, lyssna och umgås; jag har varit med sedan 2008, och ska dessutom funktionärjobba i år. Men ett konferencieruppdrag säger jag aldrig nej till! 
 
Samtidigt som jag har skrivit manus till allt detta så har jag bollat jobb, NP-plugg, tubaspel och hantverksprojekt; det är mycket som måste bli klart innan sommaren. Tur att det mesta av det är roligt, och ärligt talat skulle jag nog bli uttråkad om jag inte hade fullt upp. 
 
Var på möte på Konserthuset inför RUM, den här satt på ett kylskåp...
 
/E-K