Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

Flyga drake

Kategori: Emma-Karin bloggar

Våren har välsignat Västerås med sin närvaro, så jag och några vänner gjorde det enda vettiga man kan göra när solen skiner, det blåser vårvindar och man har massor av plugg - vi gick ut och flög drake.
 
Så här fint flög den... I typ fem sekunder.
 
 Resten av tiden såg det mer ut så här. Det blåste, jag lovar!
 
 Se, så lycklig man kan bli av att flyga drake! Så glad hade jag inte blivit av att sitta inne hela dagen och plugga, det kan jag lova.
 
I morgon börjar repveckan inför Draken från Sopranien, ett kammarspel där jag medverkar. Fullt ös!
 
/E-K

Allt som är nytt under solen

Kategori: ADIS, Emma-Karin bloggar, Mina texter

Och där stämplar vi ut på kapitel fyra. Word count 10 007 ord. Någon dog. Tack och godnatt. 
 
Och så tog jag en selfie. Så här död på insidan kan du också bli, bara du pluggar fysik tillräckligt länge!
 
Ooooch så var jag i tidningen i dag, som min engelskalärare skrev och påminde mig om under dagen - jag hade helt glömt bort detta faktum. In och läs, sidan 13! Tre av mina vänner fick vara intervjuobjekt, och jag gav tydligen stackars Eskil en liten existentiell kris med min fråga. 
 
God natt!
 
/E-K
 
 

Datum som väcker minnen

Kategori: ADIS, Emma-Karin bloggar

Snabb uppdatering innan natten börjar - sedan ett litet tag är jag inne i delen av romanen där jag började datera vad jag skrev. Helt enkelt har jag bara skrivit dagens datum i kanten av den rad där jag börjat för dagen - från den tredje oktober förra året till den tjugosjunde februari i år. Det gick alltså drygt en månad från att jag började skriva för hand till att jag började datera, då jag började skriva i augusti!
 
När jag lägger undan datorn för kvällen är jag på den tjugosjunde oktober förra året, vilket inte känns som så fruktansvärt längesedan. Det var samma dag som Twenty One Pilots spelade i Stockholm, och jag fördrev tiden i kön med att skriva, vilket märks - ibland missade mina frusna fingrar ett helt uppslag, så där är bara tomt i skrivboken.
 
Här satt jag och skrev ja. Det var något kallt...
 
Det betyder att vi snart är inne i november och NaNoWriMo... Jag tror att ungefär halva boken skrevs under den månaden, så det kommer nog dröja ett bra tag innan jag är inne i december. Undrar om jag skulle försöka matcha, så att jag renskriver (minst) lika mycket som jag skrev i november, dag för dag? Vi får väl se. Men det skulle vara kul att få den färdigrenskriven snart, så att den kan få komma ut i världen!
 
/E-K
 
På tal om, liksom!