Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

26:e och 27:e februari - Den nya mirakelmanicken

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Foton

Jag är tillbaka, med en splitterny telefon och bloggappen installerad! 

Eskil och jag åkte till Netonnet igår och köpte telefonen jag varit sugen på i några veckor nu - en Google Pixel. Modellen är från 2016, men kamera och prestanda ska enligt tester hålla samma standard som dagens telefoner. Kameran är det som väger tyngst när jag köper telefon, så det var Pixel eller Galaxy s8, och prismässigt är Pixel det självklara valet. Så Pixel it is!


Här är de första fotona jag tog, utan och med makroläge...


Och här är jag! Jag såg det inte när jag tog bilden, men såhär i efterhand blev den väldigt bra. Kolla ögonfransarna på vänster sida, liksom!Vi gjorde pannkakor till middag - pannkakor och en kronärtskocka!

Jag fotade snön genom Eskils vardagsrum fönster, och på kvällen idag fick jag en notis om att min telefon fixat till bilden åt mig. Vi kommer nog komma bra överens, Pixel och jag...


I morse fick jag baka bröd till frukosten, eftersom det var slut i frysen. Jag klagar inte, stekpannetunnbröd är galet gott!


Eskil klappar katten vi vaktar den här veckan...


Vid lunch drog jag ut på ett nio timmars arbetspass - mitt första på egen hand. Det gick bra, om vi bortser från de tretton minusgraderna. Och motvinden på det. Hemtjänsten rapporterar - JISSES vad kallt det var.


Men på kvällen fick jag en av mammas semlor, så då blev allt naturligtvis bra igen!

God natt!

/E-K
21:a, 22:a, 23:e, 24:e, 25:e (ish) februari - Tekniken havererar och vi drar till Linköping

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar

Hallå på er!
 
Just nu har jag lite kaos på teknikfronten - min telefon har inte varit samarbetsvillig på rätt länge nu, och inte ens en systemåterställning fick den på bättre tankar. Snart blir det en ny telefon, och till dess får ni hålla tillgodo med vad jag lyckats skrapa ihop från de senaste dagarna:

 
Vad händer här? Har jag varit ute på astrofotografering igen? Nej då - det är bara linser från onsdagens middag som ordnat sig på spisen...
 
 
Här är en bild på min katt, som jag tror att jag tog i torsdags morse... Dagarna börjar flyta ihop när man inte har en telefon som håller reda på dem åt en.
 
 
I fredags gick jag min sista dag på introduktion på jobbet, och fick sitta halva dagen vid datorn och lära mig en massa nyttiga saker - hur man lyfter med personlyft, exempelvis.
 
 
I lördags drog jag, Ester och Eskil till Linköping, och där hamnade delar av sällskapet på Max, igen...
 
 
Vi var där främst för att Ester skulle gå på Närcon, ett nördkonvent i Linköping. Jag, Eskil och en av mina kusiner hängde också på, och här har Eskil hittat en kompis. Som ni ser har han min huvtröja på sig - han fick fler komplimanger för den än jag fick för mitt cosplay... Han bar också runt på min kamera (eftersom jag bar runt på ett rymdskepp), men de bilderna har inte flyttats över till datorn än.
 
 
Vi fick logi hos min farbror med familj, och åt massor av god mat, pratade och tittade lite på Melodifestivalen. Mycket trevligt!
 
Söndagen får jag återkomma om - då ville min telefon ingenting alls, så jag fick Eskil och Ester att fota åt mig... När jag fått tag i de bilderna dyker de upp här!
 
Vi hörs!
 
/E-K
 
 
 
 

19:e och 20:e februari - Och så kändes det lite bättre

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Familj och vänner

Hallå! Det är er husbloggare som kikar in i slutet av en lång dag för att uppdatera er om allt spännande som händer i mitt liv. (Eller något i den stilen.)

Vi vinkade av min vän i går, och jag ska inte påstå att det kändes bra, men det kändes bra mycket bättre att säga hejdå när vi hade fått ge honom grejerna och spenderat lite tid med att fåna oss tillsammans (som vi alltid gör).


Vår biologilärare tyckte inte att det kändes bra att ha vanlig lektion när det var klassens sista förmiddag tillsammans med honom på länge, så hon hade fixat fika och utlös allmän mysstund. Så fint!


Improviserat dansparty till "the cup song" när allt fika var slut...


En del av våra presenter kom genast till användning, och konst började skapas...


Tada! Vår vän är väldigt förtjust i tejp, och vi försåg honom därför med de vackraste tejpar vi kunde hitta. Nog gjorde han sitt skåp vackert innan han gick?

Operationen var som sagt i dag, så vi har hållit alla tummar och tår. Gör det ni också, så ska vi se att han snart är tillbaka!


Jag jobbade hela kvällen, och det var så skönt att ha något konkret att göra. Att faktiskt kunna lösa folks problem är en underbar känsla när man gått och våndats över motsatsen i flera dagar. Sen hade Eskils föräldrar lagat underbart goda blomkålsrårakor som jag fick efter ett väl utfört arbetspass!


I dag har jag mest pluggat, cyklat och försökt hålla mig vaken. En lång, seg dag, och då kan man behöva spela några minuter Nintendogs på sitt gamla 3ds... Allt kändes faktiskt mycket bättre efteråt, ska nog plocka fram det lite oftare framöver!

/E-K