Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

En Göteborgsresa med ett chockerande slut

Kategori: Emma-Karin bloggar, Fantastiska dagar, Foton, Jobb, Kultur

I söndags kväll intog Västerås Youth Marching Band Göteborg, för att delta i Göteborg Music Festival. Vi spelade i tre dagar, som uppladdning inför vårt uppdrag här i Västerås - att marschera och spela för besökarna på Västerås Cityfestival. Och det blev en rejäl uppladdning... Läs och förundras (för det gjorde vi).
 
 Ankomst till Göteborg och regnvåta Avenyn.
 
I körkortsteorin står det mycket om vad man ska göra om man kör där det finns spårvagnar. Det här var första gången sedan jag plockade upp teoriboken som jag ens såg en spårvagn.  
 
Sveriges mest kända fontän (?) och Göteborgs fina konserthus till höger. 
 
Det konserthus där vi på måndagen hade workshop och spelade programtävling.  
 
Som tubaspelare var jag lite sugen på att sno med mig den sordinen hem från konserthuset. Hade varit lite svår att smuggla ut, dock.  
 
När vi hade gjort vårat bästa på tävlingen övergav jag orkestern (som inte alls kände sig övergivna, utan gick till Liseberg och åkte allt) för att bege mig till Ullevi och...
 
...Coldplay! En gång i tiden (oktober) satt jag och var riktigt utled på att plugga till ett biologiprov, och köpte i stället en konsertbiljett. I måndags var det dags, och vilken konsert det blev - jag har aldrig varit med om något liknande. Men mer om denna färgsprakande tillställning i ett eget inlägg!
 
By night, på väg tillbaka till inkvarteringen från Ullevi. 
 
Trots att man varit ute och suddat var det bara upp och hoppa nästa morgon för att vandra till konsertscenen. Här spelade vi två konserter, en på tisdagen och en på onsdagen.
 
Två marscher gjorde vi också - och i Göteborg får man pinnglass när man marscherat färdigt! Vi hade blivit 'värvade' av ett flickgarde (drillflickor) från Fredrikstad som inte hade en egen orkester, så de drillade framför oss när vi gick. Det resulterade även i att vi, marschbandet som inte kunde gå i takt så sent som i våras, var tvungna att ställa upp i marschtävlingen - annars hade drillflickorna inte kunnat vara med. Tisdagen var tävlingsdagen, men vår onsdagsmarsch gick många gånger bättre... 
 
På tisdagskvällen fick även jag följa med till Liseberg!  
 
Händerna upp i luften - i lilla fritt fall. 
 
Liseberg är en väldigt vacker park - särskilt på kvällen. 
 
Göteborg under kvällstid är rätt fint det med. 
 
Snabbt vidare till onsdagen - här är 'våra' drillflickor på scen under avslutningskonserten. Det ska även sägas att vi i VYM ombads spela ett av våra tävlingsstycken på avslutningskonserten, och det gjorde vi såklart (med bravur, om jag får säga det själv). Det riktigt roliga hände dock när det blev dags för prisutdelning...
 
...för vi vann tre förstapris! Dels vann vi programtävlingen (tävlingen i konserthuset), men så vann vi även bästa musikaliska prestation i marschtävlingen och förstapriset i marschtävlingen. Det var en mycket lycklig (om än förvånad) orkester som åkte hem till Västerås.
 
I morgon är tredje och sista dagen av Cityfestivalen, och även tredje och sista dagen vi i orkestern jobbar. Det är första gången som jag kan kalla mig professionell tubaist... Under lördagen spelar jag tre timmar mer än alla andra, från 9:00 till 18:00, för under förmiddagen spelar jag med ett annat band. Men sen är åtagandena tillfälligt slut, och nästa stora sak som händer är Londonresan! 
 
God natt!
 
/E-K
 
Pokalerna i all ära, men för mig var det här (juryns omdöme) det allra största priset...