Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

25:e, 26:e, 27:e september - I ett nötskal

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar

Frukta icke, kära bloggläsare - jag är varken död eller utan uppkoppling, bara väldigt upptagen! Jag tror att jag måste ha någonting att göra precis hela tiden, annars blir jag knäpp. Som tur är räknar jag handarbete, fritt skrivande och häng med kompisar till "saker att göra", så jag är inte totalt sönderstressad.
 
 
Måndag innebär ibland övning med den orkester där jag mer eller mindre agerar vikarie - det är också den enda orkester där det serveras fika under repetitionen, vilket ju borde göra den till den högst prioriterade orkestern.
 
 
Natten mellan måndag och tisdag var jag ute och fotade, varpå kameran totaldog och vägrade vakna igen. Skolan trollade fram en annan kamera, och jag fick dessutom ta hand om den gamla för att skruva så mycket jag vill. Så här intresserade var tre grabbar av att kolla igenom den kameran!
 
 
Jag tog mig också en titt, senare på kvällen, men lyckades inte hitta felet. Den som råkar veta allt om 11 år gamla kameramodeller kan ju hojta till...
 
 
På onsdagen var det grejer på gång i skolan - två socialdemokratiska ministrar pratade om allt mellan himmel och jord.
 
 
Här är en av mina skolbyggnader - när allt annat känns jobbigt och tråkigt kan man ju åtminstone uppskatta arkitekturen...
 
Och dagens bild får vi avvakta med till senare - jag har än så länge inte tagit ett enda foto på hela dagen. Kan ha något att göra med att jag spontant sov över hos en kompis och sedan har haft grejer på gång konstant!
 
/E-K
 
 
 
 

24:e september - Goda ting är tre (och ibland stillsamma)

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar

 
Lugn dag i dag - lite sovmorgon, lite plugg, lite nödvändig shopping, äppelkaka bakad av ena lillasystern och slutligen några timmars DnD.
 
Tre härliga saker som är på gång:
 
1:
 
Fick tag i en eftertraktad biljett till Fall Out Boy i Stockholm i januari! SOM jag har längtat efter att de ska komma inom rimligt avstånd från Sverige... Ett av de band jag har följt längst, och vars musik har sipprat in i allt vad jag gjort de senaste sex åren eller så.
 
2:
 
Älskade Imagine Dragons är också på gång - var inne på biljettförsäljarnas hemsida 3 minuter efter biljettsläpp, och ett antal serverkraschar senare hade jag biljett. Det blir första gången jag är i Globen, och första gången jag har sittplats på en konsert av den här typen! (En rätt så bra sittplats, om jag får skryta lite...)
 
3:
Jag har börjat på rutin på skrivandet igen! Det redigeras hejvilt om kvällarna, och det är inte utan att jag börjar bli lite trött på vad jag har skapat... Nu är det sju kapitel kvar att redigera, sen vet jag inte vad som händer. Någon som har en tryckpress till hands?
 
/E-K
 
 
 

23:e september - Pannkakstårta har ingen ålder

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Familj och vänner

 
Lite väl spännande morgon - hamstern George hittade ett utmärkt gömställe inuti min soffa, och ville nog gärna sitta där en stund.
 
 
Dagens stora event var dock 30-årskalas för min pappas kusin, med mat, massor av släktingar och tårta! Pannkakstårta måste vara en av de bästa sortens tårtor...
 
En påminnelse om något viktigt - ta backup på era filer. Gå inte runt med 2000 foton i telefonen, och ha inte det stora, viktiga projekten på enbart en dator. Jag bråkade med min dator i över en timme i kväll för att föra över bilder från telefonen, men det är alltid värt det!
 
/E-K