Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

Word count och ett rubrikdilemma.

Kategori: ADIS, Emma-Karin bloggar, Foton, Skriva

I morgon har jag blivit lovad en sovmorgon, och därför passar jag på att förstöra nattsömnen med lite skrivande. Nu är utkastet till kapitel fem klart, och det totala antalet ord är 10 615, vilket ger ett snitt på strax över 2100 ord per kapitel. En rätt okej längd tycker jag, och än så länge är texten tämligen uppdelad, så att varje kapitel är nästintill fristående. De kommer flyta ihop mer och mer ju längre jag kommer i berättelsen, men tanken är ändå att kapitlena ska behandla en eller ett par stora händelser, och de ska gärna ha någon slags rubrik. Jag väljer just nu två olika format:
 
Kapitel 1 - Ett möte med döden
 
eller
 
Kapitel 1 - I vilket vår huvudperson misslyckas med att resa till Tanzania, blir uppretad av en Facebook-sida och får träffa liemannen på nära håll.
 
De har båda sina för- och nackdelar. Variant ett är väldigt neutral och lätt att anpassa, men på gränsen till tråkig och klyschig. Variant två lämpar sig bara för vissa typer av berättelser, och antingen kommer den passa perfekt till min, eller inte alls. Den kan lätt bli överdriven och barnslig, samtidigt som den ger personlighet och humor till berättelsen. Samtidigt så ska de båda locka till fortsatt läsning, utan att avslöja för mycket...
 
Jag vill att kapitelrubrikerna ska reflektera stämningen i boken, och den måste jag nog vänta lite till med att utvärdera. Det är en dag i morgon också! (Och i övermorgon, och i många dagar efter det.)
 
Utsikten från mitt fönster tidigare i kväll. Hade kunnat bli ett rätt najs bokomslag, till rätt sorts bok!
 
Ha det bra!
 
/E-K
 
 

I kväll får ni nöja er med Steve.

Kategori: Emma-Karin bloggar, Kultur

Så var ännu en dag till ända, och elva av dygnets timmar spenderade jag på teatern. Eftersom jag till råga på allt inte fick sova speciellt mycket i natt så är jag tämligen slut, och därför blir det Steve som står för underhållningen i kväll. Det lär inte innebära någon förändring i kvalitet, han är en rätt rolig hamster!
 
Som verkligen, verkligen gillar äpplen. 
 
I morgon har jag en kortare dag, vilket går åt båda håll; skönt att slappa, men tråkigt att inte få hänga lika länge med världens bästa skådespelargäng...
 
Ha det!
 
/E-K

Återblick på en måndag.

Kategori: ADIS, Emma-Karin bloggar, Kultur

Den här hårda repveckan mjukstartades med en halv repdag, eftersom eftermiddagen var tvungen att gå till att justera lampor och andra saker på scenen. Då behövde vi skådespelare inte vara med, så jag åkte hem till min farmor och farfar för att äta helgens tredje påskmiddag... Men det lär jag behöva, för resten av veckan kör vi heldagsrep, och min egen mathållning är verkligen inte vad den borde vara.  
 
Närbild på mitt "hem" på scenen. Visst är frukterna otroliga?
 
Resten av kvällen ska jag tillbringa med att skriva på kapitel fem, för nummer fyra blev klart igår. Nu börjar jag snart med delarna som jag verkligen gillar!
 
/E-K