Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

23:e, 24:e, 25:e, 26:e april - Två konserter gör en vecka

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Fantastiska dagar, Foton, Kultur

Hallå på er!

Det här inlägget författas i en bil runt midnatt en torsdagkväll, och som förklaring till alla misstag och underligheter ni hittar hänvisas ni till det faktumet. Varför jag befinner mig här och inte hemma i min säng, det får ni veta om ni tar er igenom hela inlägget...


I måndags drog jag iväg på äventyr - tåg direkt efter skolan innebär matsäck, den här gången det nya påfundet sushirulle! Förvånansvärt gott och lättätet, och lilla sojafisken är såklart en bonus. Och så en munk till efterrätt!


Destinationen var det här blöta, kalla och kanske välbekanta stället - här stod jag i början av januari och köade till Fall Out Boy! Lite mindre kallt nu, men riktigt uschligt aprilväder likväl.


Eller ja, den regniga gatan utanför var inte slutdestinationen, utan Debaser Strands lilla scen, där The Wombats Skulle spela. Ett lite mindre band, men med många riktigt bra låtar! 


Utsikten och fotomöjligheterna var begränsade - jag stod vid scenkanten, men såg egentligen bara denna synth. Det var ändå en trevlig konsert, med bra energi från bandet!


Lite av det jag faktiskt såg och kom åt att fota!


Svårt att se, men sångaren hade en pride-wombat på en av sina gitarrer!


Eskil var så snäll och hämtade mig på centralen här hemma, och dagen därpå satt han och dekorerade mig med bläckpenna. Man är bara ung och nykär ett visst antal gånger... (När slutar man förresten att vara nykär? Sju månader är väl fortfarande tämligen nytt?)


Som den hemska storasyster jag är skippade jag syrrans födelsedagsfirande för att gå på konserten... (Med hennes godkännande, visserligen.) Men tårta fick jag ändå, och eftersom jag vet att hon läser (hej Ester!) kan jag utlova en present jag tror kommer bli mycket uppskattad när vi firar med släkten nästa vecka!


Inga bilder från i går, dessvärre, men i dag fick vi besök av en boombox i en vandringsryggsäck och våra kostymer till utklädnadsshowen. Vad vi ska vara? Det dröjer någon månad tills ni får veta det...


Dagens stora händelse, och anledningen till att jag sitter i en bil halvt medvetslös just nu, är en fantastisk konsert med Imagine Dragons - två konserter på en vecka är nytt rekord för mig! Den här konserten kräver dock ett eget inlägg för att den ska göras rättvisa, så om tiden tillåter kommer det någon gång i framtiden. Tills vidare får ni bara de här härliga fotona!

Ha det bra - i morgon drar jag på nya äventyr.

/E-K


19:e, 20:e, 21:a april - Kors och tvärs

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Fantastiska dagar, Jobb

Det händer mycket just nu - i går var jag ledsen över att det finns så många saker jag måste göra, och att alla inte sammanfaller med de mängder av saker jag vill göra. I dag är jag i stället glad över att jag faktiskt kan göra saker, oavsett om de är jobbiga eller roliga eller både och. Och att människor runtomkring mig har förtroendet att låta mig göra saker!
 
 
I torsdags fick jag dessutom en fin hotellfrukost, och det är ju aldrig fel! Våfflorna fick man göra själv i det spaciga våffeljärnet...
 
 
Lite vemodigt kanske att checka ut, kanske - här har vi bott alla åren vi varit i Lund och trivts väldigt bra. Men nu är jag för gammal för att vara med i skrivartävlingen igen, så vem vet när vi återvänder hit?
 
 
Vi hade gott om tid innan tåget gick, så vi hann handla mat, titta lite på stan samt gå i saluhallen och Lunds enorma Akademibokhandel.
 
 
En lite bättre bild på magnolian - hur underbar är den inte att titta på?
 
 
Proviantering är viktigt, för att inte säga nödvändigt, och jag måste säga att vi lyckades väldigt bra! Salta mandlar är underbart gott...
 
 
Men hemma är ju också bra, särskilt om det man främst tillbringar fredagen med är att sticka sig själv i fingret, igen. Både jag och Eskil verkar ha blodtypen A+, som de basic människor vi är.
 
 
På tal om Eskil, en konsekvens av att dejta mig är att han vid vilket givet tillfälle som helst kan få höra: "Eskil! Stanna precis så där! Jag måste fota dig!" Han verkar i alla fall finna sig i att han ibland är extra söt...
 
Och nu till en gåta: vad gör man om man har cyklat en halvmil i gassande sol och kommer hem för att upptäcka att all saft man har hemma är tingad till studenten?
 
 
Svar: man sms:ar sin farmor och farfar och frågar om man får stjäla saft ur deras frys... Hurra!
 
 
Här satt vi och njöt av sol och saft...
 
 
...till somligas stora förtret.
 
 
Och hämtmat till middag, hör och häpna!
 
 
På lördagen var jag en sväng ut på landet för infomöte inför mitt sommarjobb på gårdsmejeriet - jag ska få jobba i caféet, precis som jag önskade! Lite kul att se de här omgivningarna på våren, för omväxlings skull.
 
I dag har vi premiär på teatern - om mindre än 20 minuter, faktiskt... Spännande!
 
/E-K
 
 
 

18:e april - Hälsningar från Lund

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Fantastiska dagar, Skrivartävlingar

Hallå på er, och hälsningar från sommarstaden Lund! De ligger några veckor före Västerås här, så gräsmattorna är täckta av blommor och träden börjar få små fjuniga blad.


Fem timmars tågresa hit - halva vägen hade vi den mest rymliga tågvagnar jag någonsin suttit i. Eget bord, eget bagageutrymme, massor av plats... 


Och proviant måste man ju ha! Jag och pappa såg Rouge One på vägen ned, på hans önskemål. Den är ju faktiskt väldigt bra, om än lite sorglig.


Precis vid Lunds centralstation blommar en stor magnolia - lite svårt att se på bilden, men den har vita blommor!Stora, fina, lätt skräckinjagande domkyrkan.


Traditionsenlig bild på mig framför domkyrkan!


Vi tog en snabbvisit in i kyrkan för att hälsa på jätten Finn, så klart.


Fina Lund! Den här staden är så mysig, här skulle jag kunna tänka mig att bo.


Titta, så långt våren har kommit här! Blommor och blad och massor av sol och plusgrader.


Vårt hotellrum - på det här hotellet har vi bott vartenda år vi har varit här...


Och med tanke på att den middagsbuffén ingår i rumspriset är det kanske inte så konstigt?


På plats för prisutdelning för Litteralunds skrivartävling och gestaltning av vinnarbidragen av teatergruppen Unga Mån. Jag vann inte, men var bland de 10 bästa i åldersgruppen 16-18, och fick en tygkassar och en tryckt novellsamling med årets bidrag!


Fina, fina blommor på vägen tillbaka till hotellet.


Och vi hittade en kompis! Den här katten följde med oss en liten bit innan den vek av åt ett eget håll.


Lite kvällsglass innan vi kollapsade på sängarna med Netflix på TV:n.

I morgon bär det hemåt igen... Vi hörs!

/E-K