Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

27:e, 28:e, 29:e, 30:e, 31:a maj - Show me what you got

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Familj och vänner, Fantastiska dagar, Foton

Hej på er i sommarvärmen!

Trots att allt det jobbiga och tråkiga är över nu så är det fortfarande fullt upp. Vi i klassen har fyllt de sista veckorna med aktiviteter, och nästan varje dag händer något kul.


I lördags upptäckte jag att familjens favorit-pizzeria inte alls lagt ned som vi trott i närmare ett år, utan var vid god vigör! Därför blev det naturligtvis pizza till lunch på söndagen.


Därefter häng (och bad för några våghalsiga) med klassen vid en badgrop! Den enda nackdelen med detta underbara väder är att alla utomhusaktiviteter inte är så anpassade för oss solkänsliga... Men det är mysigt ändå!


På kvällen vallfärdade klassen till Max för burgare, nuggets och annat gott. Mamma och pappa undrade om det var jag och Eskil som föreslagit den aktiviteten, och om det nu hade varit så hade ingen blivit förvånad.

I måndags sattes betygen, och vi gjorde vår sista lilla presentation. Och med det var skolarbetet slut för i år, och för de första tolv skolåren. Känns inte helt illa, faktiskt.


I tisdags blev det två farväl - dels till min skoldator, dels till min tubalärare. Jag gjorde min sista terminsuppspelning, vilket kändes lite konstigt, men det lät hyfsat och han fick några presenter.

Onsdagen var verkligen en dag för sig, och en dag den här klassen sent lär glömma. I flera månader (eller egentligen sen vi började på den här skolan) har vi väntat på den här dagen - utklädnadsshowsdagen. Vi har övat på vår dans i flera månader, och fått ihop något vi var stolta över att visa upp. Så redan innan var det en efterlängtad dag, som tog en olycklig vändning... En av tjejerna som koreograferat och dragit i vår dans ramlade väldigt, väldigt olyckligt när vi precis var färdiga med vår dans - så olyckligt att hon hamnade på sjukhuset med båda benen i gips. Riktigt, riktigt tråkigt, särskilt med tanke på att det är studenttider. Två ljuspunkter är dels hennes eget driv - hon är en sjukt glad och härlig människa, som är envist inställd på att vara med på så mycket som möjligt - och dels att klassen i samma ögonblick som vi fick höra att det var benbrott involverade började planera för hur vi ska handikappanpassa studenten. Jag kan ha sagt det förut, men jag älskar min klass.


Prepp och sminkning tidigt på morgonen hos en i klassen! Ser ni vem som gömmer sig bakom skägget?


I ett klassrum i väntan på showstart... Nu börjar ni väl kunna gissa vårt tema?


Min klass NA15C blev i går NA15CircleofLife. Vårt tema var Lejonkungen, och er bloggare spelade (den lätt skräckinjagande) Timon! Bilderna här ovan är faktiskt från kvällsföreställningem och är tagna av min kära syster Ester!


Här har vi precis dansat färdigt och sitter för att titta på de andra klasserna.


Överlag var det väldigt hög kvalitet på årets framträdanden!


I väntan på resultatet...


En hedrande tredjeplats till oss! I efterhand har vi hört att de flesta trodde vi skulle vinna, så vår inofficiella teori är att resultatlappen läste upp baklänges... Eller inte!


Häng i Vasaparken några timmar innan vi nödrepade för att kunna byta ut den roll vi förlorat.


Som ni ser på min kompis gick även kvällsföreställningen bra, trots att vi blivit av med en person på ett mycket onödigt sätt.


Dagen i dag i korthet, för nu börjar jag bli trött - farväl till skolböckerna, tårta på sista biologilektionen och After Show på kvällen med god mat men lite väl hög ljudvolym för min smak... Bra dag!

God natt!

/E-K

23:e, 24:e, 25:e, 26:e maj - Tjuvstart på sommaren

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Familj och vänner

Hej och hallå från en underbar plats i livet!

Inte bara sitter jag vid en badgrop och hänger med mina klasskompisar, jag var dessutom skrivit det sista provet, lämnat in den sista inlämningen och förberett den sista lilla presentationen! Det känns rätt härligt faktiskt.


Det har blivit rätt mycket ledighet i veckan - i onsdags var jag och Eskil lediga hela dagen, så vi hade tid att fixa en ännu mysigare frukost än vanligt. (Och med det menar jag att vi la till en avokado.)


Det händer mest roliga saker såhär veckorna innan studenten, men lite sorgligt kändes det att ha min sista tubalektion innan uppspelningen nästa vecka. Jag har spelat en gång i veckan för samma lärare sedan hösten 2008, så det blev slutet på 10 år av lektioner. Vi spelade gamla låtar från när jag var 12-13 år, improviserade lite jazzkomp och han tyckte det var kul att jag "blivit så bra". Jag tänker försöka fortsätta spela, men det är ändå lite av slutet på en era.


Roligare nyheter - i torsdags fick vi hem vår nya bil! Jämför med cykeln längst bak så förstår ni varför den har fått smeknamnet "The Beast".


Vi firade in den med lite Max!


Och om ni inte har märkt det så är kvällarna väldigt vackra nu för tiden...


Även i fredags var vi också lediga, och jag och Eskil hade sagt att vi skulle ha dejtkväll. Vi inledde den med födelsedagsfirande för Eskils pappa, med tårta och allt!


Och så bio efter det för att se Solo - en mycket bra film, väldigt fin Star Wars-känsla över den! Men vi kom överens om att vi måste börja variera våra dejter lite mer... Nästa gång blir det filmkväll!


På vägen hem träffade vi en liten igelkottskompis - den syns som en mörk fläck om man kollar noga.


På lördagen var det upp i ottan för att först spela med VYM...


Och sedan marschera med Västerås Stadsmusikkår som vikarierande tubaist! Var jag inte stilig i deras uniform, så säg. Det gick förvånansvärt bra, med tanke på att av de sex stycken vi spelade hade jag bara sett noterna till två av dem förut.


Sen myskväll med saft, kortspel och falafeltallrik!

I dag har varit en exemplarisk söndag, men den är inte slut än, så jag återkommer om dagens påhitt... Vi hörs!

/E-K19:e, 20:e, 21:a, 22:a maj - Det lugnar sig lite

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Familj och vänner, Fantastiska dagar, Kultur

Hej på er! 

Det har hänt något fantastiskt! Jag är inte längre konstant stressad. Det har hänt flera gånger de senaste dagarna att jag har suttit med och bara "Jaha? Och nu då?" Jubel och fanfarer - min att-göra-lista är nästan tom!

Skämt åsido har de senaste dagarna bjudit på många lugna stunder - efter att helgen var över, vill säga...


Lördagen inleddes med en marsch - här sitter en av mina trognaste bloggläsare och gör om ett notpapper i A4-storlek till marschvänlig storlek.


VYM redo för avmarsch! Det var tämligen varmt att gå 2,5 om i ullbasker och långbyxor, men roligare än regn och kyla.


En teaterföreställning på det...


Och ett besök på matmarknaden! Ser ni vilket otroligt sommarväder vi haft i helgen? Och langos är rätt gott alltså...


Så här tjusig var jag senare på kvällen, när det hölls galakonsert med Livgardets dragonmusikkår!


Jisses, vad bra de var! En professionell orkester som består enbart av brassmusiker och slagverk, dessutom med en väldigt varierad och rolig repertoar, sånt kan jag lyssna på i evigheter.


Min insats under den konserten var väl inte den största, men jag fick ändå en blombukett!


Sen blev det filmkväll med klassen, och vi såg Lejonkungen. Av... Anledningar.


På söndagen tävlade vi med orkestern, men mitt viktigaste åtagande var avslutningskonserten på eftermiddagen! Det bjöds bland annat på improviserad opera, vilket var fantastiskt kul.


Och jag fick blommor! Tycker väldigt mycket om blommor, om ni inte fattat det...


Lite smörgåstårta på funktionärsmiddagen...


Men bäst var ändå att få komma hem och äta fudge med familjen! 


På måndagen var vi så här tjusiga...


Och på tisdagen så här!


Jag var ledig större delen av dagen, så jag tillverkade ett tryne i lera och åt fin lunch med föräldrarna!


God kväll med er!

/E-K