Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

29:e & 30:e augusti - Långa dagar och korta dagar

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar

 
Tisdagar är veckans längsta dag - vi går från 8-17, med långa lektioner, 10-minutersraster och veckans kortaste lunch. Därför blev det kaffe innan orkesterrepet - kafferep, som en trombonist så fyndigt sa. Nästa vecka är planen kaffe, kubb och stickning innan spelningen...
 
Onsdagar är veckans kortaste dag, 'bara' från 8-15. Sen fyllde jag på med tuba + sång till 16:20, men det är en annan historia. Vi har dessutom en absurt lång håltimme mitt på dagen, så det finns gott om tid för att fåna sig vid skåpen. Någon tyckte att han såg djupt filosofisk ut, någon annan att han var som hämtad ur en Dressmann-reklam, jag tog en bild. I själva verket tror jag att han funderade på hur han skulle få sin kod att fungera, eller något i den stilen! (Killen på bilden är även vår duktiga GM, vars äventyr vi har totalt slaktat genom att spränga fort och slå oss i slag med allt möjligt löst folk.)
 
Ha det bra!
 
/E-K
 
 

27:e & 28:e augusti - Små saker som händer

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar

 
I går DnD - vi lyckades klara oss ur den fruktansvärda knipan, och ger oss nu villigt in i nästa. I dag lite mer gitarr än nödvändigt, men jag tror inte att det är helt hopplöst. Svårspelat både för att jag är okunnig och för att gitarren känns trött, men kul ändå!
 
/E-K
 
 

En gång till!

Kategori: ADIS, Emma-Karin bloggar, London

Nu tror jag att det börjar bli dags att skriva om något som inte bara är dagens händelser. Till min oerhört stora förvåning ökar faktiskt antalet bloggläsare sakta över tid - om det fortsätter i den här takten kanske jag hinner bli berömd innan jag dör! (Men bara strax innan.)
 
Jättekul, så klart - undrar om det var uppdateringarna från London, där jag länkade hit från min facebook-sida varje dag, som gjorde susen? I så fall bär jag på glädjande nyheter - i dag har jag bokat nästa resa till denna älskade stad!
 
Torsdagen den 7:e december har jag nationella prov i matte 4. Inte jättekul. Men den här gången ska jag inte hem och tröstäta när jag är färdig, utan genast ta mitt pick och pack och bege mig mot Skavsta! Jag flyger på kvällen och fick tag i ett "guest house" där jag får ett enkelrum utan att betala hutlösa priser - ingen frukost dock, men det ska jag nog kunna lösa på egen hand!
 
Sedan har jag en heldag i London utan planerade aktiviteter, och likaså nästan hela lördagen - men bara nästan, för på kvällen är det dags för HAMILTON. Det är svårt att beskriva med ord hur taggad jag är, så jag försöker beskriva det med en stickad halsduk - jag gör mitt bästa för att den ska vara färdig till den 9:e.
 
Efter Hamilton blir det hopp i säng, för jag flyger hem redan på förmiddagen på söndagen - men då flyger jag direkt till Västerås. 
 
En liten att-göra-lista:
  • Köpa mer Yorkshire-te (världens godaste te, hävdade en som bjöd mig på det på teatern, och det går åt skrämmande snabbt här hemma)
  • Titta på julskyltningarna
  • HAMILTON
  • Kanske se en show till? På fredagen? Eller kanske två? Och dessutom en till på lördagen? Vi får väl se!
  • Äta fler smörgåsar. Och mer chips. 
  • ? (Har en liten plan till. Kanske. Om allt faller på plats.)
Uppenbarligen är jag fruktansvärt uppspelt inför denna förestående resa - men jag är faktiskt uppspelt över fler saker också. Här är två...
 
1. Att ICA i dag skickade ut ett brev till mig med gåvo-kuponger på pizzakit, mozzarella, oliver, champinjoner, disktrasor och en matlåda. Det är inte så illa att bli vuxen ändå!
 
2. Att jag om tre dagar plockar upp arbetet med boken igen. Jag tittade just i bloggarkivet, och som jag misstänkte så är det i morgon exakt ett år sedan jag började skriva för hand. På ett år kommer man ganska långt!
 
 
Snart, så!
 
/E-K