Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

Lycka är att åka sparkcykel i gul regnrock.

Kategori: Emma-Karin bloggar

 
Den här härliga sparkcykelåkaren susade förbi mig på väg hem från skolan och gjorde en grå dag lite roligare!
 

Improviserade karaktärer och multitasking.

Kategori: Emma-Karin bloggar, Foton, Kultur

Kvällen avslutas i min favoritfåtölj (jag äger bara en fåtölj, men jag tycker mycket om den) efter en intensiv och galet rolig teaterworkshop med DHMJ, en teatergrupp bestående av tre otroliga skådespelare/regissörer/producenter som är gamla teaterlinjeelever. Klicka gärna in på deras Facebook-sida, de har mycket kul för sig!
 
Vi jobbade med att skapa och byta mellan karaktärer, här är (nästan) hela teatergruppen, i roll! Yours truly längst till höger. Foto: TinaMaria Ranaxe
 
Nu försöker jag döpa några karaktärer, ladda över bilder till datorn och göra ett bildspel, allt på samma gång. Det går sådär med allihopa... Och på tal om att göra många saker på en gång, så hittade jag ett TED-talk idag som verkligen grep tag i mig, men det är så viktigt att det måste få ett eget inlägg.
 
/E-K
 
 

Udda skrivprojekt och trasiga hörlurar.

Kategori: Emma-Karin bloggar, Skriva

I knappt två dagar har jag arbetat på ett lite udda skrivprojekt. Med hjälp av en god vän (hjälp och hjälp, det är han som kommer göra det största jobbet i slutändan) har jag halkat in i en för mig älskad, men outforskad värld. Vad vi gör låter jag vara osagt så länge, men tro mig: det är lika häftigt som det är udda.
 
Och, faktiskt inte helt orelaterat, så gick mina älskade hörlurar sönder samma kväll som vi påbörjade projektet. Det är on-ear hörlurar av samma sort som på bilden, och ett av gångjärnen har pajat helt, så de fungerar, men går inte att använda. Mycket frustrerande, eftersom jag har dem på mig rätt många timmar varje dag, och gärna när jag skriver. Har tagit kontakt med Urbanears, så får vi se vad som sker!
 
 
Om jag nu kan slita mig från dispositionen till vårt spännande projekt så ska jag försöka gå och lägga mig i god tid, för tidigt i morgon bitti har vi nationella prov i svenska, läsförståelse. Hurra?
 
/E-K