Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

7:e, 8:e, 9:e, 10:e april - Våren kommer (efter ett besök på akuten)

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar

Hallå från en bloggare i vackert väder! Jag är så, så nöjd över att det äntligen har blivit sol och plusgrader, även om jag hörde ryktas om att det är den senaste våren på hundra år... Jag har plockat fram gympaskorna och har inte för avsikt att ställa tillbaka dem, och snart kan man nog ha vårjacka också. Dessutom är det bra med lite fint väder, för helgen bjöd på tråkigheter...


I lördags var jag och Eskil på akuten. Igen. Den här gången för att Eskil fått kraftigt magont på fredagmorgonen, och när det inte gett efter på 1,5 dygn kände vi (läs: jag) att det var ett problem för jourmottagningen. Diagnosen blev överdriven produktion av saltsyra i magsäcken och vi blev ivägskickade till apoteketet för att köpa Omeprazol. Trots att det inte är världens roligaste plats tycker jag att vårdpersonalen på jourmottagningen är jätteduktiga i sitt bemötande - snälla och roliga och måna om de som kommer dit. Jag hoppas bara det dröjer tills jag ser dem igen...

Det tar dock ett tag för Omeprazolen att kicka in, så helgen bestod mest utav att ta hand om Eskil medan han låg och kved. Inte alls roligt så klart, särskilt om man inte kan sova och äta ordentligt. (Och jag som är en väldigt nervös människa tycker att alla jag känner kan hålla sig friska från och med nu, det här är alldeles för känslomässigt påfrestande...) Men i dag, tisdag, mår han nästan helt bra och är på benen igen!


En liten bit holländsk ost åt vi på lördagkvällen som inte fick intensiva magsmärtor vid konsumtion av mat...


På söndagen satt Eskil och läste i Alla dör i slutet medan jag pluggade biologi. Här är han efter att ha avslutat näst sista kapitlet... Han var sur på mig halva eftermiddagen - som flickvän bad jag om ursäkt, som författare dansade jag en liten jigg.


Efter en liten bit banankaka läkte de sårade känslorna något, dock.


I måndags var det tillbaka till skolan och brandlarm i detta underbara väder... Men jag klagar inte - så länge det regnar slipper vi snön.


Och tittade vad jag hittade på tisdagseftermiddagen! Våren kommer!

/E-K

Kommentera inlägget här: