Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

8:e, 9:e, 10:e, 11:e, 12:e, 13:e mars - Jobb och sånt

Kategori: 365 dagar mot ovissheten, Emma-Karin bloggar, Jobb

Hej och hallå, här kommer jag med en uppdatering av dagarna som har gått! Kollade på bloggläsarstatistiken - nu snittar jag snart på mer än 15 läsare om dagen, hurra!
 
Jag har massor av fyr för mig som alltid, det som dominerar just nu är jobb (på mer än ett sätt) och den opponering som kommer på onsdag eftermiddag. Jag ska både opponera och bli opponerad på, och det ska bli rätt kul!
 
 
Det här är från i torsdags, efter att jag hade skrivit färdigt inlägget om The Script-konserten. Jag spenderar fler och fler timmar i sängen, men det är en utveckling i rätt riktning - för ett eller två år sedan snittade jag kanske 6 timmar per natt på vardagar, vilket är tillräckligt för att jag ska klara mig, men två timmar off för att jag faktiskt ska må bra. Jag är fortfarande tämligen stryktålig vad gäller dålig sömn - jag kan köra full fart från 7:00 till 23:00 på tre eller fyra timmars sömn, men inte hur många dagar i sträck som helst. Nej, åtta timmar per dygn så är jag både nöjd och mår bra!
 
 
Fredagen och medföljande biologilaboration var spännande - jag åt 130 g mörk choklad till frukost och tog blodsockervärden löpande under timmen som följde. Min laborationspartner åt mjölkchoklad, och våra blodsockerkurvor följde faktiskt hypotesen att min steg långsamt, medan hennes peakade och sedan sjönk igen inom bara 15-20 minuter. 
 
 
God mat hos Eskil på kvällen, följt av mitt livs första hetvägg - jag föredrar dem nog faktiskt utan mjölk, tror jag...
 
 
På lördagen jobbade jag en heldag, och kom sedan hem till ett mysterium - vart leder saxarna?
 
 
Vi såg även finalen av Melodifestivalen, och det med kubb till! Jag älskar mandelkubb, och de här är dessutom hembakade.
 
 
På lördagen spelade vi D&D, och då måste man ju också ha fika... Vi tog oss ut ur den underjordiska stad vi befunnit oss i ett tag nu, och på vägen fick vi slå oss igenom diverse magiska väsen. Min heder tog lite stryk när jag blev svald av en 3*3*3 meter stor gelékub, men jag fick ge igen strax därefter (och det värsta nederlaget var att jag var tvungen att äta upp den marschmallow som representerade gelékuben - i vanliga fall har vi gott godis till fiender...). 
 
 
Och på måndag morgon var Eskil såhäääär peppad på att skriva en analys av Främlingen. Jag kallar bilden "Skrivkramp". De andra i klassen har läst Främlingen, men eftersom jag redan har läst den ska jag analysera Mästaren och Margarita i stället. En väldigt speciell bok på många sätt och vis, definitivt läsvärd!
 
I går fick jag dessutom veta att det sommarjobb jag var på intervju för på sportlovet, på ett gårdsmejeri i närheten av byn där min farfar har sin barndomsgård, kommer bli av! Det ska bli så kul att få bo där ute hela sommaren, och få jobba på det jättemysiga stället. Så hemtjänsten verkar bli ett kortare kapitel i min arbetslivserfarenhet, men nog så lärorikt...
 
Vi hörs!
 
/E-K
 
 
 
Kommentera inlägget här: