Emma-Karin Rehnman

Om att skriva. Om att förändra världen. Och om allt annat som händer.

Den är klar!

Kategori: ADIS, Emma-Karin bloggar, Fantastiska dagar, Skriva

Gårdagens bedrift kan inte mäta sig med dagens bedrift - första utkastet till min första roman är färdigt!
 
På ett infall valde jag att avsluta berättelsen vid en scen som jag planerat länge, men som jag inte visste var slutet förrän jag kom dit. Allt annat passar för tillfället bättre att stoppa in i en epilog, och där är det nu. Vi får se om det är kvar där efter alla bearbetningar, men just nu är det där.
 
2000 ord + en epilog på 1400 ord senare så är jag rätt mör i huvudet och i handen. Men stolt. Och lite rädd. Och lite glad. Och lite ledsen. Mycket på gång just nu, men underligast tror jag det kommer kännas att inte skriva dagligen i de här skrivböckerna, som jag gjort varenda dag sedan slutet av augusti förra året. Men det blir ju mycket annat skrivande ändå, plus redigeringsarbetet.
 
Jag måste kolla upp det exakta datumet, men jag är rätt säker på att den första idén till Sam och hennes äventyr kom i mars förra året. På mindre än ett år blev det första utkastet alltså klart, och det skiljer sig både jättemycket och är rätt likt min första disposition.
 
Det märks kanske att jag är lite trött, men om man skrivit färdigt utkastet till sin första roman får man skriva osammanhängande blogginlägg. God natt!
 
Sista sidan innan epilogen, med datum och signatur. Klockan hade inte hunnit slå midnatt än, och jag var obeslutsam in i det sista, och suddade ut det sista stycket innan jag blev nöjd.
 
Hela alltet. Min berättelse, och en tidslinje över de senaste sex månaderna i mitt liv. De väger rätt mycket sammanlagt!
 
/E-K